Kinderliedjes zingen

Samen zingen

Bij elk hoofdstuk in het boek zit een liedje. Dat betekent wel 11 liedjes die je gezellig mee kan zingen. De tekst van een liedje staat in het boek en de nummers kan je luisteren via allerlei muziekplatforms zoals Spotify en iTunes.

Maar er is meer…

Bij elk liedje is ook een karaoke video gemaakt, met natuurbeelden! Deze video’s vind je op het youtube kanaal van Rowy en Puffy. De tekst verschijnt in beeld dus iedereen kan meedoen!

Voordat je begint met zingen geven we je een aantal tips die je kunnen helpen:

  • Allereerst wees niet bang om te zingen, wees niet bang dat je vals zingt of dat het niet mooi is. Je kleintje geniet er enorm van om jou te horen zingen, ze genieten van je stem. Of dat nu goed of slecht is, dat maakt ze niks uit!
  • Let op je houding als je gaat zingen. Sta of zit rechtop en niet onderuit gezakt. Je voeten staan op de grond, je borst staat vooruit en open en je schouders een beetje naar achteren.
  • Als je gaat zingen dan gebruik je lucht. Deze lucht, ofwel ademsteun, kan je helpen bij het zingen. Haal maar eens diep adem en maak je buik bol. Als je uitademt dan wordt je buik weer plat.
  • Het belangrijkste is heb er plezier in! Als jij plezier hebt met zingen dan straal je dat ook over naar een kind!

Zing mee met de karaoke video’s:

Rowy en Puffy – Zoef daar is de wind
Rowy en Puffy – De meeuwen
Rowy en Puffy – De vliegende pluim
Rowy en Puffy – Samen
Rowy en Puffy – De bij
Rowy en Puffy – Daar gaan ze weer
Rowy en Puffy – De acrobaat
Rowy en Puffy – De zee
Rowy en Puffy – De duinen
Rowy en Puffy – Een piepklein eiland
Rowy en Puffy – Een frisse duik