Schrijver kinderboek Rowy en Puffy in de klas

Het is tijd om voor te lezen met Rowy en Puffy

Voorlezen aan kinderen is heel goed voor de ontwikkeling. Je kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Dagelijks voorlezen zorgt ervoor dat kinderen al meer woorden leren en wanneer ze gaan praten dan is hun woordenschat al groter. Maar voorlezen helpt ook bij het plezier in lezen krijgen, daar hebben kinderen ook als ze wat ouder zijn veel profijt van.

Eind januari is het weer tijd voor de nationale voorleesdagen, van 25 januari tot en met 4 februari 2023. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan kinderen in de spotlight, zowel thuis als in de klas.

Lesbrief voor in de klas
Voor dat laatste hebben we met Rowy en Puffy iets leuks, er is namelijk een lesbrief ontwikkeld voor in de klas. Met leuke opdrachten, leestips en lessuggesties. Het boek sluit goed aan bij de groepen 1 tot en met 6. Het boek zit vol weetjes over de natuur en bij de middenbouw kan je daar dieper op ingaan. Bij de kleutergroepen kan je meer aandacht schenken aan de illustraties en ook het bewegen op muziek. De kinderliedjes die horen bij de elf hoofdstukken van het kinderboek kan je namelijk gratis beluisteren via Spotify. Je kan ook de karaokevideo’s met natuurbeelden in de klas bekijken en samen zingen.

Schrijver in de klas
Lijkt het je leuk om een echte schrijver in de klas of bijvoorbeeld bibliotheek te ontvangen? Dat kan, schrijfster Maartje komt graag op bezoek. Tijdens de voorleesdagen is natuurlijk een mooi moment om voor te lezen in de klas.
Er zijn verschillende mogelijkheden denk aan;
+ Voorlezen en liedjes samen zingen en/of met instrumenten meespelen 
+ Voorlezen en knutselen (kleurplaat kleuren, figuren maken voor schaduwspel)
+ Voorlezen en start maken met een eigen illustratie/verhaal

Stuur een mail naar [info@rowyenpuffy.nl] voor meer informatie!