Over ons

Auteur Rowy en Puffy

Hoi, ik ben Maartje!

Ik ben de schrijver en illustrator van het verhaal van Rowy en Puffy. Als natuurfotograaf maak ik graag foto’s van de papegaaiduiker en de ree. Dit zijn twee dieren die veel mensen niet goed kennen. Daar wilde ik verandering in brengen. Daarnaast liep ik al jaren rond met de droom om een kinderboek te schrijven én illustreren. Begin 2020 viel alles samen en besloot ik dat het tijd was om ervoor te gaan. Dus ik heb een potlood gepakt en ben gaan schrijven en tekenen. 

Met de verhalen van Rowy en Puffy wil ik de interesse voor natuur aanwakkeren bij kinderen en meegeven hoe mooi de natuur is. 

Naast een liefde voor de natuur, heb ik deze ook voor muziek. In mijn werk als cultuurcoach zie ik hoe belangrijk muziek is voor kinderen, hoe ze hiervan opleven. Daarom heb ik liedjes geschreven en Andy gevraagd om de muziek te schrijven. Zodat jong en oud samen kunnen zingen.

Hey, ik ben Andy!

Ik ben de muzikale rechterhand van Maartje. Samen hebben we de liedjes voor dit boek geschreven. Het leek ons leuk om Rowy en Puffy meer diepgang dan alleen een verhaal te geven. Wat is er nu leuker dan samen zingen over de avonturen van deze twee vrienden. 

Net als fluitende vogels kunnen jullie met deze liedjes zingend op avontuur gaan. 

In het boek staan elf liedjes, elk hoofdstuk heeft zijn eigen nummer. Deze liedjes kan je ook samen met ons zingen via Spotify en Youtube. De nummers kan je daar binnenkort vinden.

Veel lees en muziekplezier!