Schrijver kinderboek Rowy en Puffy in de klas

Voorlezen tijdens de Kinderboekenweek 2022

Gi-Ga-Groen, dat was het thema van de Kinderboekenweek in oktober 2022. Welk boek past er nu beter bij dit thema dan Rowy en Puffy op avontuur? Precies. Dit boek past perfect! Dat wisten ook een aantal leerkrachten, want ik mocht op twee basisscholen in totaal bij wel 9 groepen!! komen voorlezen in de klas. Super tof!

Voorlezen in de onderbouw

Het waren 9 hele verschillende klassen van de kleuters in groep 1 tot kinderen in groep 4. Daardoor was elk bezoekje weer anders. Bij de groepen 4 had ik met kinderen leuke gesprekken over dieren die zij wel eens in het wild zijn tegen gekomen. Vooral slangen kwamen voorbij. Super eng! Bij de kleuters hebben we veel gelachen over die gekken mestkevers die poep eten. BAH, dat doen wij niet hoor!

De leerkrachten en leerlingen waren erg enthousiast over de bezoekjes. Wanneer ik na een paar dagen weer op de school kwam hoorde ik dat leerkrachten enthousiast verder zijn gaan lezen in het boek en hebben gezongen met de klas. Daar gaat mijn hart harder van kloppen!

Voorlezen en zingen

Nu hoor ik je denken, maar hoe ziet zo’n schoolbezoek er dan uit? Ik had voor elke klas een boek meegenomen, boekenleggers voor alle kinderen en ik had mijn gitaar meegenomen. De scholen zorgde zelf nog voor een aantal percussie instrumenten, want we gingen ook samen muziek maken. In elke klas heb ik een aantal hoofdstukjes voorgelezen, hebben we met elkaar gepraat over het boek en de ree en de papegaaiduiker. Tussendoor zong ik een liedje dat bij het hoofdstuk hoorde, begeleid op gitaar. En we sloten het bezoek af door gezamenlijk een liedje te zingen. Ik begeleide de klas op gitaar en iedereen zong en speelde mee op een instrument. Zoals een tamboerijn, trommel of triangel. Bij de kleuters hebben we gedanst op muziek.

Wauw, dat is tof!

Lijkt het je leuk om ook een echte schrijver in de klas te ontvangen? Dat kan!
Ik, Maartje, kom graag voorlezen in de klas en kinderen enthousiast maken voor de natuur. Samen muziek maken en zingen hoort erbij, maar we kunnen ook aan de slag met leuke knutselactiviteiten.

Neem contact op:
https://www.rowyenpuffy.nl/contact/