Voorlezen in bibliotheek Sint-Oedenrode

Voorlezen in de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober 2022 werd ik uitgenodigd om voor te komen lezen in de bibliotheek in Sint-Oedenrode. Dat deed ik natuurlijk graag, op de vrijdagmiddag in de Kinderboekenweek ging ik naar de bieb. Het was een druilerige middag, dus ideaal om binnen lekker warm te zitten.

Aan een groepje kinderen en ouders heb ik een aantal hoofdstukken uit het boek voorgelezen en bij elk van die hoofdstukken heb ik een nummer gezongen en gespeeld op de gitaar. Dat vonden de kinderen erg leuk! Zeker jonge kinderen kunnen soms wat snel afgeleid zijn, hun aandacht spanne is natuurlijk wat korter. Dus voorlezen afwisselen met muziek werkt dan ideaal. Ook hebben we met elkaar gekeken naar de illustraties en bedacht waar het verhaal over zou gaan.

Na het voorlezen was het tijd om creatief aan de slag te gaan en dat deden we met zijn allen. Ouders en oma’s deden gezellig mee! We gingen eigen dieren knutselen die we op een rietje vastmaakten. Zo konden de kinderen thuis hun eigen schaduwspel spelen en een verhaal vertellen. Ook werden er kleurplaten ingekleurd. Een geslaagde middag!

Bij de bibliotheek worden er vaker schrijvers uitgenodigd of leuke activiteiten georganiseerd, kijk maar eens op hun website.

Wil je mij ook een keer uitnodigen bij jouw bibliotheek of boekwinkel? Dat kan! Neem dan contact op.

Veel leesplezier!
Maartje