Shaker knutselen met Rowy en Puffy

Knutselen in de vakantie

Yes! De kerstvakantie is weer in volle gang. Dit jaar met ook veel regen en flinke wind waardoor het niet altijd lekker is om buiten op avontuur te gaan. Dat snap ik helemaal. Alhoewel het wel heerlijk kan zijn om buiten lekker uit te waaien. Juist in de regen is het in de natuur minder druk met andere mensen, waardoor dieren minder verstoord worden. Hierdoor heb je zelf dus meer kans om wilde dieren te spotten. Wees wel altijd voorzichtig, houd gepaste afstand en maak geen lawaai en rommel. Dat is voor de dieren wel zo fijn 🙂
Als je een ree wil spotten dan heb je de meeste kans rond de schemer en aan de rand van het bos. Deze dieren gaan met de regen ook vaak schuilen.

Binnen knutselen
Het is soms natuurlijk ook fijn om lekker binnen actief te zijn. Daar hebben we met Rowy en Puffy natuurlijk aan gedacht!
Op de knutselpagina vind je verschillende leuke activiteiten die je kan doen, kijk maar eens op de knutselpagina. Er staan twee kleurplaten op, maar ook twee natuurspeurtocht kleurplaten. Een uitleg hoe je zelf een schaduwspel kan maken en hoe je zelf shakers kan knutselen zodat je ook muziek kan maken!

Zingen
Op het youtube kanaal Rowy en Puffy vind je karaoke video’s met natuurbeelden. De tekst verschijnt in beeld dus iedereen kan meedoen! Je kan dus met het hele gezin meedoen! De liedjes staan ook op Spotify dus je kan ze ook luisteren op de bank, in de auto of misschien wel onder de douche. Zoek op Rowy en Puffy op klik op de volgende link: luister ze op Spotify.