Campagne Voordekunst

Hoe het allemaal begon!

Wie zijn wij?
Wij zijn Maartje en Andy, het creatieve duo achter Rowy en Puffy.

Ik, Maartje, had al jaren een hele grote droom en dat is om een kinderboek te schrijven én illustreren. Als natuurfotograaf maak ik graag foto’s van de papegaaiduiker en de ree. Twee dieren die veel mensen niet goed kennen. Daarom gaat het kinderboek over deze dieren, zodat kinderen en ouders hiermee kennis kunnen maken en ontdekken dat je vrienden kan zijn met iemand die anders is dan jij.

Naast een liefde voor de natuur, heb ik deze ook voor cultuur en met name muziek. In mijn werk als cultuurcoach zie ik hoe kinderen enorm kunnen opleven van muziek maken en samen zingen en echt iedereen kan muziek maken! Daarom heeft elk hoofdstuk een eigen liedje.

Hiervoor heb ik muzikant Andy gevraagd om de muziek te schrijven en samen hebben we elf toffe liedjes gemaakt die ouders en kinderen samen kunnen zingen. Inmiddels kan je deze liedjes gratis beluisteren via verschillende muziekplatforms zoals Spotify, iTunes en op youtube vind je zelfs karaoke video’s met natuurbeelden!

Wat ging hier aan vooraf?

In januari 2020 besloot ik om deze langgekoesterde droom maar eens te gaan uitvoeren. Het verhaal over een ree en een papegaaiduiker zat al een aantal jaar in mijn hoofd. Dus de eerste stap was pen en papier pakken en schrijven. Het verhaal kreeg steeds meer vorm en ik ben gaandeweg de tekeningen gaan maken bij elk hoofdstuk. Ik denk dat de uiteindelijke tekeningen wel iets van 30 keer zijn gemaakt. Van eerste schets tot de tekening in verschillende kleuren, gemaakt met verschillende tekenmaterialen en ook mijn tekenstijl is gaandeweg verandert. Ik wilde graag dat de tekeningen aan zouden sluiten bij de belevingswereld van kinderen en dat ze natuurlijk zijn. Geen digitale strakke lijnen, maar juist een oorspronkelijk gevoel.

Na een jaar lang schrijven en tekenen is er een heel tof boek ontstaan. Een boek dat we met behulp van crowdfunding in februari 2021 toch realisatie hebben kunnen laten komen. In juni 2021 zijn de boeken naar de drukker gegaan en sinds juli 2021 zijn de voorleesboeken verkrijgbaar! 

Rowy en Puffy op avontuur

Rowy en Puffy op avontuur is een verhaal over een ree en een papegaaiduiker, twee onwaarschijnlijke vrienden die je meenemen op avontuur door de natuur. Met dit boek willen we kinderen de natuur om hen heen laten ontdekken en nieuwsgierig maken naar al het leven groot en klein.

Een kinderboek met elf hoofdstukjes, met ieder verhaaltje eigen illustraties en een eigen liedje. Je kan het boek lezen als één geheel, maar je kan ook elk verhaaltje afzonderlijk van elkaar lezen. Ideale verhaaltjes voor het slapen gaan. Voorlezen vanaf 0 jaar en kinderen kunnen het boek zelf lezen vanaf 8 jaar.

Een boek waarmee je iets leert (het zit vol kleine weetjes), waarmee je samen kan zingen en dat je vooral nieuwsgierig maakt. Voorlezen, lezen en zingen doet zoveel goeds voor de ontwikkeling van kinderen. Dat zie ik in mijn werk, maar wil ik nu vooral ook uitdragen met dit boek!